Tweede team hard onderuit

Het tweede team heeft vorige week niet voor een stunt kunnen zorgen. Uit tegen koploper DSC 8 uit Delft werd met maar liefst 7-1 verloren. Onze mannen hadden blijkbaar een off-day. Alleen Carel Gijsen aan bord 2 wist zijn partij te winnen. Uit het verslag op de site van DSC:

"DSC8 heeft met grote cijfers gewonnen van Wassenaar Bobby Fischer 2, de huidige nummer drie. De gasten hadden lang uitzicht op een nette uitslag, maar langzaam maar zeker vielen alle borden de Delftse kant op. Uiteindelijk werd het 7-1. ...." . Voor wie het hele verslag van onze Delftse vrienden wil lezen, surf naar de website van DSC en lees het verslag onder de nieuws berichten.

Hieronder is het verslag van onze wedstrijdleider:

Na overwinningen in de eerste drie ronden staat Bobby Fischer/Wassenaar 2 weer met beide benen op de grond. De nederlaag in ronde 4 kon nog toegeschreven worden aan een zestiental afmeldingen. Zodoende werd tegen DSC 10 met 4,5 - 3,5 verloren. Het aan kop staande DSC 8 bleek echter een maatje te groot (en misschien meer).

Alleen Carel Gijsen, die aan bord één ook al won tegen Haeghe Ooievaar 3, wist nu aan bord 2 weer te winnen. Hij kwam met een klein nadeeltje uit de opening (vergat wel op zet drie een gratis pion te slaan), maar werkte zich keurig los en toen zijn dame de stelling binnendrong won hij een pion en een paard.

Tomás Fehér had tot nu toe drie uit drie en mocht het aan bord één proberen. Dat viel niet mee. Hij kwam slecht uit de opening, verloor langzaamaan drie pionnen en uiteindelijk nog een stuk.

Bob Kingman was als eerste klaar, hij stond passief en kon eigenlijk niks meer doen. Alex van der Ham stond lange tijd gelijk, maar wist het eindspel niet te bereiken. Miki Bayrak had een gezonde pion gewonnen, maar de complicaties groeiden hem boven het hoofd, hij was wel als laatste klaar (en kwam pas op dinsdag thuis, hopelijk mag hij volgende keer nog meedoen).

Pierre Coste had tot het eindspel zicht op remise, maar de tegenstander speelde planrijker dan hijzelf. En Gabor Ellmann, vorige keer zo mooi gewonnen, verloor een pion, kwaliteit en stuk, dat was te veel. Hij kreeg tenminste deze keer geen parkeerboete zoals twee jaar terug (toen de gemeente Delft aan het bord GRATIS PARKEREN op een piepklein bordje had toegevoegd "alleen voor vergunninghouders").

De uitslagen waren als volgt: