Open Kampioenschap van Wassenaar

Maandag 16 oktober begint het eerste Open Schaakkampioenschap van Wassenaar. Er wordt 1x per maand een ronde gespeeld, volgens het Zwitsers systeem, vanaf oktober - april 2018, 7 rondes in totaal dus. Speellocatie is het Deylercentrum, in Wassenaar, vanaf 20:00.

Iedereen kan meedoen, opgave voor 12 oktober. Naast een hoofd,- en een tweede prijs, is er ook een prijs voor de hoogst geëindigde speler met een rating tot 1600.

Voor meer informatie zie hieronder, en het (voorlopige) wedstrijdreglement onderaan deze pagina.

--------------------------------------------------------

Wedstrijdreglement: “Open Schaakkampioenschap Wassenaar”

• Opgeven voor 12 oktober 2017;
  • 7-rondig Zwitsers systeem;
  • Speeltempo: 1.30 uur per persoon per partij plus 10 seconden per zet vanaf zet één.
  • Aanvangstijd: 20:00; een speler die meer dan 60 minuten te laat aan het bord verschijnt, verliest de partij;
  • Bij verhindering moet worden afgezegd, uiterlijk 2 uur van te voren;
  • Er kan tweemaal een bye worden opgenomen; een bye levert een half punt op gedurende de eerste 5 rondes, daarna 0 punten. Een derde bye of meer levert ook 0 punten op;
  • Indeling: de eerste 3 ronden worden op rating ingedeeld. Ronden 4-7 worden op weerstand ingedeeld;
  • Bij gelijk eindigen beslist het onderlinge resultaat, en daarna het aantal WP, en dan de SB score;
  • KNSB regels zijn in het algemeen van toepassing;
  • Mobiele telefoon dient minimaal op trilstand te staan. Overtreding van deze regel leidt tot verlies van de partij.

Speeldata:

2017: 16 oktober, 06 november, 04 december