Snelschaaktoernooi

Op 26 november vond in het Deylercentrum het open Snelschaakkampioenschap 2018/19 van Wassenaar plaats. Er waren net als vorig jaar een 14-tal deelnemers waaronder een aantal gastspelers die ook meedoen aan het reguliere Open Kampioenschap van Wassenaar. Na een viertal ronden Zwitsers stond verrassend Joop Beijersbergen met 4 punten bovenaan. Een viertal spelers volgde met 3 punten, waaronder de favorieten Timo Bottema en Rachid Schrik uit Zoetermeer. De 2e ronde bestond uit een drietal meerkampen, waarbij Rachid en André Wagner 3 uit 3 haalden. De tussenstand was nu: Rachid en André 6 punten en Timo en Joop 5 punten. Timo, Rachid, André en Ronald van Vleuten zaten bij elkaar in de meerkamp van de slotronde, terwijl Frans Erwich en Joop in de 2e groep speelden.

In de slotronde was het erg spannend en boekten zowel Rachid als Timo en André 2 overwinningen. Hiermee eindigden Rachid en André beide op een totaal van 8 punten. Op basis van weersstandpunten werd Rachid tot winnaar uitgeroepen. Timo bleef steken op een totaal van 7 punten. Zowel Frans als Joop scoorde 2,5 punt uit de laatste 3 partijen in hun groep en daarmee kwam Joop op 7,5 punt. Hiermee werd hij 3e en tevens de beste van de Schaakvereniging.

Voor de spelers met een rating onder de 1600 waren er ook een drietal prijzen. De 1e prijs was voor Shawn Kingman met 5,5 punten; de 2e voor Pierre Coste met 3,5 punt en de 3e prijs voor Ankie Erwich met 2,5 punt. Zowel André als Ankie stelde hun prijs ter beschikking als poedelprijs aan Rob Bergen die als laatste eindigde. Een aardige geste! Al met al was het een gezellige en ook spannende avond. Dit jaar dus voor het eerst twee kampioenen; Rachid Schrik is winnaar van het Open Kampioenschap en Joop Beijersbergen is kampioen van SV Wassenaar.

Hiermee komt Joop op 6 titels; evenveel als Martin Voorn. Recordhouder blijft vooralsnog Timo Bottema met 7 titels!

De beide winnaars !